Lecsófőzés Felnémeten
Csirkemellel, cukkinival, májjal, káposztával gazdagították többek között a lecsót a III. Felnémeti Lecsófőző Fesztivál résztvevői. A versenyre tizenhét csapat nevezett be, idén a szakmai zsűri mellett társadalmi zsűri is értékelte az ételeket.
Harmadik alkalommal rendezték meg Felnémeten a régi lecsós búcsúk hagyományát felelevenítő fesztivált, melyet idén kibővítettek: a bányásznap alkalmából köszöntötték a nyugdíjas bányászokat, és vendégül látták a civil szervezeteket is. Az idei versenyre tizenhét csapat nevezett be.
A hagyományos lecsóalapot gazdagították például cukkinivel, csirkemellel, libamájjal, rizzsel és szarvaskolbásszal is. Voltak, akik káposztával, vagy vadmalacpörkölttel párosították az lecsót. A csapatoknak nemcsak az ízvilágra kellett figyelniük.
A szakmai zsűri mellet idén társadalmi zsűri is értékelte az ételeket, ők a háziasszony szemével figyelték a versenyzők munkáját. A programon az Oscar-díjas mesterszakács, Benke László is részt vett.
A szakmai zsűri a Karanyicz Szerviz csapatának cigánylecsóját értékelte a legjobbnak, a társadalmi zsűri a Juhászoknak adta az első díjat.
A díjazottak a felnémeti festőművész, Jeles Teréz munkáit vihették haza.