2020. május 28. | Emil
Eger.hu

Tájékoztató az adószámla kivonatokról

Létrehozva: 2020. február 24.  |  Utoljára frissítve: 2020. február 24.

A napokban közel 30 ezer adószámla kivonat készült el Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatóságánál (továbbiakban: önkormányzati adóhatóság) és ezek kiküldés folyamatosan zajlik.


A két legnagyobb helyi adó és gépjárműadó fizetési időpontot megelőzően (március 15. és szeptember 15.) az adószámla-kivonatokat az önkormányzati adóhatóság postán, valamint az elektronikus tárhelyekre is megküldi az érintettek részére.

 

A magánszemélyek többnyire postai úton – sima postai küldeményként - kapnak értesítést. Az egyéni vállalkozók, gazdálkodók és azon magánszemélyek, akik elektronikus kapcsolattartást jelöltek*, részükre elektronikusan a tárhelyekre kerül kiküldésre az adószámla-kivonat. /Ezért is fontos, hogy szíveskedjen nézni a tárhelyeikre érkező leveleket, illetve a postaládákat./ Az idén még papír alapon is eljutnak az adószámla-kivonatok az elektronikus kapcsolattartásra kötelezettek részére is.

 

Az adószámla-kivonatok (ha szükséges csekkel) sima postai küldeményként érkezik Önhöz, vagy csekk nélkül elektronikus kézbesítés esetén tárhelyeikre.

 

Az adózó nyilvántartott adószámlájáról*, annak tartalmáról és összegéről többféleképpen is tájékozódhat. /*adószámla: az önkormányzati adóhatóság által vezetett, az adózói fizetési kötelezettség és költségvetési támogatási igény, valamint az azokkal összefüggő pénzforgalom tételes, illetve egyenleg szintű kimutatására szolgáló nyilvántartás/

 

Legegyszerűbb módja, ha ezt elektronikus formában és módon teszi meg. Az Önt érintő adószámla bármikor és a nap 24 órájában lekérdezhető az elektronikus ügyintézési felületen. (Elektronikus Önkormányzati Portál https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap)

 

Ha Ön rendelkezik adóazonosító jellel, adószámmal és elévülési időn belül van adóztatásra nyilvántartott adótárgya (építmény, reklámhordozó, gépjármű, iparűzési tevékenysége, beszed és bevall idegenforgalmi adót stb.) az önkormányzati adóhatóságnál, úgy rendelkezik adószámlával.

 

Jelenleg, azon adózó kapott vagy napokon belül fog kapni az elektronikus tárhelyére, vagy postán a megadott címére adószámla-kivonatot (a jelzett 2020.02.xx. napi állapot alapján), akinek 500 Ft-ot meghaladó fizetési kötelezettsége van illetve lesz, 2020. március 16-ig az önkormányzati adóhatóság felé. Ez lehet tartozás, vagy 2020. március 16-ig fizetendő adórész is.

 

A folyószámla kivonattal kapcsolatos információkról bővebben itt olvashat

 

Eger, 2020. február hó

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága
< Vissza