Ugrás a fő tartalomhoz
2024. február 28. | Ákos

E-Portálon megtalálható nyomtatványok

Létrehozva: 2023. január 18.  |  Utoljára frissítve: 2023. január 18.

Az Elektronikus Önkormányzati Portálon megtalálható nyomtatványok (bevallás, adatbejelentés, változásbejelentés, kérelem stb.) elektronikus vagy papír alapú ügyintézéshez


A helyi adóügyek és más hivatali ügyek személyes jelenlét nélkül is intézhetők, mert évek óta kialakításra kerültek a kapcsolattartás elektronikus csatornáit. Vannak, akiknek kötelező ezeket a csatornákat használni (gazdálkodók, egyéni vállalkozók), és vannak, akik eldönthetik (pl.: magánszemélyek), hogy a kapcsolattartásnak ezt a formáját szeretnék-e alkalmazni.

 

Az Elektronikus Önkormányzati Portál (továbbiakban: E-Portál) E-ÖNKORMÁNYZAT (lgov.hu) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne, az ügyfelek ezen keresztül intézhetik ügyeiket a nap 24 órájában.

 

Az E-Portálon lekérdezhetők a helyi adókkal kapcsolatos számlaegyenlegek és ott bankkártyával online rendezhetőek az EFER rendszeren keresztül a fennálló fizetési kötelezettségek.

 

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy e-mail-en érkező bejelentések, kérelmek, bevallásoki nem minősülnek elektronikus útnak, így azokat nem áll módunkban befogadni!

 

A nyomtatványok elektronikus benyújtása az E-Portálon keresztül lehetséges.

 

A lementett dokumentumot vagy egyéb más beadványt az ePapír szolgáltatással beküldeni adóhatóságunkhoz/hivatalunkhoz. Ennek részleteiről itt olvashatnak. https://epapir.gov.hu/  Hivatali kapu használata során a Hivatal rövidített neve: EGERADO Teljes neve: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága KRID azonosítója: 644093165

 

Az E- Önkormányzati Portál működéséről és az elektronikus ügyintézés további részletekről honlapunkon olvashatnak az érdeklődők. 

 

 

A teljes cikket itt olvashatja el:

 

 

 

Eger, 2023. január hó.

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!