2020. május 28. | Emil
Eger.hu

A koronavírus kapcsán tett intézkedések

Létrehozva: 2020. március 23.  |  Utoljára frissítve: 2020. április 21.

Bízunk benne, hogy következő intézkedésünk jó egészségben találja Önt és egész családját. A koronavírus-járvány most mindannyiunk számára nehézségeket jelent, így mi itt az önkormányzati adóhatóságnál is folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden adózó megkapja a szükséges segítséget és kiszolgálást.


Azt is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy elérhetőek maradjunk, védjük ügyfeleink és kollégáink biztonságát a krízis idején is. Abban kívánunk most segíteni, hogy ne kelljen Önnek otthonról kilépnie az adóügyek intézése miatt!

 

Eddig tett intézkedésekről itt olvashat bővebben: 
1.) https://eger.hu/public/uploads/2020-03-19-eger-segi-ti-a-va-llalkoza-sokat-az-iparu-ze-si-ado-fizete-sben-2020_5e73662a6bf47.pdf 
2.) https://eger.hu/public/uploads/2020-03-20-tajekoztato-a-fizetesi-kedvezmenyekrol-adoeloleg-merseklesrol-2020-1-0_5e747d2e2b144.pdf 

 

Az elektronikus ügyintézés továbbra is folyamatosan /24/7/365/ a hét minden napján napi 24 órában biztosított. Az Elektronikus Önkormányzati Portál az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Az adózó a Portálról tudja ügyeit intézni: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap .

 

- Ha Ön postai csekket kapott, úgy kérjük, csak otthonról átutalással, vagy az E-portálon keresztül szíveskedjek építményadót, vagy gépjárműadót fizetni, ha ez nem lehetséges, kérje meg családtagját, aki ezt el tudja végezni! Ha ez sem lehetséges, úgy a járvány megszűnését követően tegyék csak ezt meg. Kérjük, mindenképpen kerüljék el a sorban állást a postán!

 

- Ha tértivevényes levelet kézbesített a posta és Ön ezt nem tudta lakásában átvenni, hívja munkatársainkat, vagy küldjön emailt /ado@ph.eger.hu/ és telefonon készséggel adunk tájékoztatást, és vagy emailben eljuttatják az iratot digitális formában Önhöz. Elérhetőségeinket honlapunkon megtalálja. Kérjük, mindenképpen kerüljék el a sorban állást a postán!

 

- Kezdeményeztük a gazdálkodó szervezetek fizetési kedvezmények benyújtása esetében a 10 ezer forintos illetékfizetés megszüntetését, vagy mentesítését, hogy ez sem jelentsen Önnek terhet. /Természetes személyeknek nem kell illetéket fizetni/ A fizetési könnyítésre irányuló kérelmek intézése az illetékfizetés hiányában is megtörténik!

 

- Meggyorsítjuk az adóvisszatértések kiutalását (ehhez szükséges, hogy ne legyen elmaradt adókötelezettség teljesítés).

 

Az E-önkormányzati hivatali portálon elérhető szolgáltatásokról bővebben honlapunkon is olvashatnak!

 

További jó egészséget kívánunk Önnek és családjának!

 

Eger, 2020. március hó


Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága< Vissza