Ugrás a fő tartalomhoz
2022. október 04. | Ferenc

Gépjárműadó

Létrehozva: 2018. június 05.  |  Utoljára frissítve: 2021. június 25.

Ügyleírás


 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2021. január 1-jétől a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat az állami adó- és vámhatóság (NAV) látja el.

 

2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben továbbra is Eger Megyei Jogú Város Önkormányzati Adóhatósága az illetékes.

 

Általánosságban a gépjármű tulajdonosoknak és üzembentartóknak továbbra sem kell majd a változásokról adatbejelentést tenni az állami adóhatóság felé. A közúti közlekedési nyilvántartási szerv a járműnyilvántartásából a január 1-jei állapotnak megfelelő adatokat január 20. napjáig közli majd az állami adó- és vámhatósággal. Ezt követően havonta frissül az adatbázis.

 

Az önkormányzati adóhatóság is adatot szolgáltat az állami adó- és vámhatóság számára a 2020. december 31-én nyilvántartott adómentes gépjármű forgalmi rendszámáról és a gépjármű üzembentartójának, tulajdonosának azonosító adatairól, valamint a mentesség jogcíméről, így ezekről az adózóknak külön bejelentést nem kell tenniük. Az adóelőírásokat tartalmazó határozatokat 2021. évtől az állami adóhatóság postázza az érintetteknek. A változásokkal kapcsolatos információk, az állami adó- és vámhatóság hivatalos honlapján megtekinthetők.

 

2020. december 31-ig érvényes ügyleírás

 

 

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!
Fejlesztési projektek