Ugrás a fő tartalomhoz
2022. november 30. | András

Elektronikus Adó Rendszer

Létrehozva: 2015. április 13.  |  Utoljára frissítve: 2021. február 17.

--


 

Tisztelt Adózóink!

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. április 5-i nappal csatlakozott az ASP országos adórendszerhez, ebből eredően jelentősen megváltoznak az adózók ügyindítása, egyenleg lekérdezése és későbbieben az adófizetése is. A 2015.évtől működtetett

E-ADÓ RENDSZER 2019. MÁRCIUS 31. NAPJÁTÓL MÁR NEM FRISSÜL,


azaz a felületen a 2019. március 31-én nyilvántartásunkban rögzített bevallási, adatbejelentési és befizetési adatok láthatók, az azt követő változások itt már nem jelennek meg. Online adófizetésre (VPOS) még továbbra is van lehetőség ebben az E-adó rendszerben.

 

Az Önkormányzati Hivatali Portál (OHP) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. A Portál az ASP Központot igénybe vevő önkormányzatok természetes személy és jogi személy ügyfelei számára lehetőséget biztosít az önkormányzat által választott szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybevételére. Nyitólap: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap.

 

Azon ügyfelek, akik nem kívánnak elektronikus ügyet indítani, ők is elkészíthetik ezen a felületen az adóbevallásaikat, adatbejelentéseiket, bejelentéseiket, kérelmeiket és kinyomtathatják, amelyet személyesen vagy postán eljuttatják az önkormányzati adóhatósághoz. (Beküldés nélküli ügyindítás)

 

Az átállás megkönnyítése végett - a csatlakozást követően 2019. április 15-ig a már megszokott módon - lehetőség lesz az eddig megszokott „ÁNYK" típusú bevallási, adatbejelentési nyomtatványok beküldésére is. Az átmeneti időszakot követően elektronikus beküldésre csak az „iForm" típusú /bevallási, adatbejelentési, kérelem stb./ nyomtatványok lesznek elérhetők!

 

A részletekről bővebben itt olvashatnak.

 

------------------------------------------------------------------

 < Vissza
Intézze ügyeit elektronikusan!
Fejlesztési projektek